Oude Stijl Jazz uit Holland

The Storyville Jassband sinds 1959

Vanaf 1959 is The Storyville Jassband actief op de jazzpodia in binnen en buitenland. Traditionele jazz en New Orleans Revival overgoten met een Engels sausje. Zo zou je de speelstijl van de Storyville het beste kunnen omschrijven. Deze sound is ook wel bekend als British Trad. Jazz. 

The Storyville Jassband heeft in de loop der jaren 11 CD's uitgebracht waaronder 8 voor het bekende Timeless Label.

Wij zijn blij dat wij onze muziek mogen maken; muziek die echt swingt en gebracht wordt met een aanstekelijk enthousiasme. Graag verwelkomen wij u bij onze optredens.


Huidige Bezetting: 

Peter Dobbe-Trombone/Gitaar/Zang

Speelt sinds zijn 14e trombone en gitaar in diverse Oude Stijl en Hot Club de France bands waaronder de Rivertown Jazzband en InterBellum. Binnen The Storyville Jassband speelt hij trombone, gitaar en zingt. Tevens verzorgt hij het Bandmanagement

Hein van Rooijen-Contrabas

Een oudgediende van de Band. Vol enthousiasme verzorgt hij  telkens weer een solide baspartij.

 Hein is de financiele man van het orkest en tevens hoofd transport.

Michel Muller-Trompet/Zang

Speelde in allerlei formaties als freelance trompettist en tegenwoordig met veel plezier als vaste lead trompettist in The Storyville Jassband. Winnaar van de solistenprijs van het Leidse jazzconcours en ereburger van New Orleans. Liefhebber van bier en goede wijn.

Stef Geurts-Slagwerk

 Stef speelde het grootste gedeelte van zijn carrière bij het Gelders Orkest als klassiek slagwerker. Zijn voorliefde voor Jazz heeft hij echter nooit onder stoelen of banken geschoven. Stef speelde als freelancer bij talloze orkesten. Nu bij The Storyville!!

Eugène de Bruijn-Klarinet/Saxofoon/Zang

Als kind werd hij al geprezen om zijn uitzonderlijk muzikaal talent en prachtige klarinetspel. Eugène studeerde af aan het conservatorium zowel in Klassiek als Lichte Muziek.

Bij The Storyville speelt hij voornamelijk klarinet en maakt prachtige arrangementen. Tevens is hij een gewaardeerd klarinetdocent.

 

Martin Ackerman-Banjo/Gitaar

Speelde in diverse Oude Stijl orkesten en Hot Club de France combo's waaronder Swing String. Zijn swingende spel zet hij tegenwoordig in voor de The Storyville Jassband.