Oude Stijl Jazz uit Holland

The Storyville Jassband sinds 1959

Vanaf 1959 is The Storyville Jassband actief op de jazzpodia in binnen en buitenland. Traditionele jazz en New Orleans Revival overgoten met een Europees sausje.  Zo zou je de speelstijl van de Storyville het beste kunnen omschrijven.  

The Storyville Jassband heeft in de loop der jaren 11 CD's uitgebracht waaronder 8 voor het bekende Timeless Label.

Wij zijn blij dat wij onze muziek mogen maken; muziek die echt swingt en gebracht wordt met een aanstekelijk enthousiasme. Graag verwelkomen wij u bij onze optredens.

Huidige Bezetting: 

Michel Muller-Trompet/Zang/Leider

Speelde in allerlei formaties als freelance trompettist en tegenwoordig met veel plezier als vaste lead trompettist in The Storyville Jassband. Winnaar van de solistenprijs van het Leidse jazzconcours en ereburger van New Orleans. Tevens Bandmanager  van The Storyville.

Eugène de Bruijn-Klarinet/Saxofoon/Zang

Als kind werd hij al geprezen om zijn uitzonderlijk muzikaal talent en prachtige klarinetspel. Eugène studeerde af aan het conservatorium zowel in Klassiek als Lichte Muziek.

Bij The Storyville speelt hij voornamelijk klarinet en maakt prachtige arrangementen. Tevens is hij een gewaardeerd klarinetdocent.

Vincent Roerdink-Trombone/Zang

Een geweldige "tailgate" trombonist en scat-vocalist. Winnaar van de vocalistenprijs op het Jazzfestival Breda. Vincent speelt met respect voor de traditionele jazz.

Alex Milo-Contrabas

Alex Milo geboren in Novi Sad, Servië studeerde muziek theorie en vervolgens contrabas aan het Koninklijk conservatorium te Den Haag.  Alex is een veel gevraagde sessie-muzikant in binnen en buitenland en maakte opnamen en CD's met o.a Barry harris, Michael Brecker, Peter King, Ferdinant Povel, Vince Benedetti en vele anderen.

Stef Geurts-Slagwerk

 Stef speelde het grootste gedeelte van zijn carrière bij het Gelders Orkest als klassiek slagwerker. Zijn voorliefde voor Jazz heeft hij echter nooit onder stoelen of banken geschoven. Stef speelde als freelancer bij talloze orkesten. Nu bij The Storyville!!

Tom Stuip begon met banjo spelen op 12 jarige leeftijd. De plectrum banjo is zijn "hoofdinstrument". Tom wordt beschouwd als een van de beste banjoisten in Europa en heeft opgetreden in alle werelddelen m.u.v. Antartica. Tom speelde en/of maakte opnamen  met o.a : Dixie Machine, DSC Band, Delirium Tremolo en speelde als gast met talloze orkesten.